Wai Sze Lee past voor World Cup in Milton

Iedere keer opnieuw zijn we verbaasd over de vele aandacht die tweevoudig wereldkampioen, sprint en keirin, Wai Sze Lee te beurt valt na haar deelname aan een World Cup.
Na haar terugkomst uit Brisbane vertelde ze op de luchthaven dat ze niet deelneemt aan de laatste World Cup van dit seizoen in Milton (Canada).
In Cambridge verbeterde ze zondag met een tijd van 10,387 sec over de 200 meter haar Aziatisch record.
In alle vier de World Cups, Minsk – Glasgow – Hong Kong en Brisbane, waaraan ze dit seizoen deelnam, won ze goud op het onderdeel sprint!
Ook zij is enigszins verbaasd over de snelle ontwikkeling die de Canadese sprintster Kelsey Mitchell (26) doormaakt die pas in december 2017 met baanwielrennen begon.
Kelsy heeft heel haar leven gevoetbald, plus basketbal, volleybal, atletiek. Ik heb vijf jaar universiteitsvoetbal gespeeld en daarna …. In het begin was ik helemaal geen fan van baanwielrennen. Ik begon in de winter in Edmonton, dus zat ik vast aan de rollen en een hometrainer. Maar toen ik eenmaal op de baan kwam … hou van de snelheid, ik hou van hoe hard je jezelf kunt pushen. Het is geweldig.