Theo Bos wil nog altijd  naar Olympische Spelen

Onlangs lazen we op de website van Cylingonline dat voormalig wereldkampioen Theo Bos nog steeds hoopt de startpositie op de teamsprint te veroveren richting de Olympische Spelen in Tokyo. Maar ook weet hij dat hij daar nog een hele kluif aan gaat hebben.

“Het gaat goed, maar het moet beter” geeft de renner van BEAT Cycling aan als hem gevraagd wordt hoe de vlag erbij hangt.
Hij zegt momenteel nog niet de tijden waarmee hij Roy van den Berg en Nils van ‘t Hoenderdaal kan bedreigen. Hem rest nog enige tijd om die kloof te dichten maar dat het een lastig verhaal wordt weet ook hij. Ik moet nog vier a vijf tienden van een seconde zien te winnen op mijn huidige tijden. En dat is heel weinig qua tijd, maar toch wel veel om nog goed te maken. (Opmerking: Roy van den Berg opende tijdens het WK in Berlijn met een tijd van 17,059) Ik wist dat het een uitdaging ging worden, maar ik had gehoopt verder te staan op dit moment. Maar ik geef de moed nog niet op. In mijn hoofd heb ik nog een aantal aspecten die mijn tijd kunnen verbeteren. Een tiende voor een uitgerust lichaam, een tiende voor een betere temperatuur in de hal. Als ik zo door ga met details opsommen, rijd ik nog een wereldrecord, maar zo werkt dat niet, geloof ik. Het wordt lastig.”

Het is vooral het eerste stuk waar hij tijd inlevert op bijvoorbeeld Van den Berg, die in Berlijn opnieuw de motor richting de wereldtitel was voor de teamsprinters.
“Dat is een kwestie van kracht. Ik moet nog sterker worden om echt met die power uit de startmachine te schieten die nodig is voor een snelle tijd. Maar ik heb de tijd nog om te verbeteren en ik ben een renner die een uitdaging nodig heeft. Maar ook als het nog veel beter gaat zal ik een superdag nodig hebben en moeten zij een mindere dag hebben. Dat gevoel heb ik er wel bij.”

Als het hem niet lukt een olympische ticket te veroveren, is de loopbaan van Bos niet voorbij. “Nee dan ga ik team sprints rijden met BEAT in de Nations Cup (opmerking onzerzijds: dan moet er wat ons betreft snel een derde renner aan het team worden toegevoegd. De jonge Nederlander Daan Kool zou een uitstekende aanvulling kunnen zijn !) en later in het jaar in Japan keirintoernooien rijden.( de nieuwe 250 meter wielerbaan in Chiba??)
En als ik daarvan terug kom, staat er al weer een seizoen voor de deur. Waar ik misschien ook wel weer aan begin. Ik ben er kortom nog niet klaar mee. Het zijn allemaal mooie doelen die ik dan heb, maar de Olympisch Spelen, dat is natuurlijk wel het allerhoogste niveau en daar wil ik nog graag aan deelnemen.