Szymon Sajnok wil naar de Spelen


Szymon Sajnok werd in 2018 wereldkampioen omnium in Apeldoorn
In een interview met het Poolse persbureau PAP kondigde Szymon Sajnok zijn terugkeer naar de baan aan. Zijn doel is om aan het omnium deel te nemen op de Spelen.
Sajnok (23), die sinds 1 jan. 2021 uitkomt voor het Franse Cofidis-team, wil deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio.
Gisteren ontmoette hij op de baan in Pruszków de nieuwe endurance coach – Andrzej Tołomanow. Behalve Sajnok waren ook Daniel Staniszewski, Wojciech Pszczolarski, Alan Banaszek, Adrian Kurek, Damian Sławek, Filip Prokopyszyn, Szymon Krawczyk en Bartosz Rudyk aanwezig.

- Iedereen moet zichzelf bewijzen in de madison. Ik geef toe dat ik niet veel ervaring heb met dit onderdeel, maar alles moet gebeuren. De sportdirecteur van PZKol (de Poolse wielerbond) Marek Leśniewski en de coach Andrzej Tołomanow overtuigden me om terug te keren naar de baan. Ik vind de track erg leuk en ik had goede resultaten, hoewel mijn laatste starts niet succesvol waren – zei Sajnok in een interview met PAP.
De Pool was het meest succesvol in het omnium. In deze discipline won hij de wereldtitel in 2018 en veroverde hij ook enkele malen de zilveren plak tijdens World Cups. In 2017 behaalde hij de nationale titel omnium – scratch en puntenkoers
Zijn laatste baanstart was eind okt. 2019 team pursuit tijdens World Cup in Minsk.

- Voor Nieuwjaar heb ik ook al op de baan getraind, en ook nu. Koel gevoel, ik voel me fris en gemotiveerd. Als ik naar de Olympische Spelen zou gaan, zou ik natuurlijk knokken voor een medaille. Dat is mijn doel – zei Sajnok.

Volgens PAP is Szymon Sajnek’s eerste start op de baan de eerste ronde van de Nations Cup, die wordt gehouden in Newport, Wales.
Het wegseizoen gaat in februari van start in Frankrijk. – Daarna ga ik naar een paar klassiekers in België, maar ik kan geen details prijsgeven. Alles wat ik kan zeggen is dat ik in kleinere wedstrijden voor mezelf zelf kan rijden, en in sommige wedstrijden zal ik Vivian helpen.
Ik ga niet naar de Tour de France, dus er is ‘probleem’ met de start van de Olympische Spelen in Tokio. Als ik me natuurlijk kwalificeer voor de OSpelen. Het Cofidis-team vindt het niet erg dat Sajnok op de baan rijdt. Naast hem rijden ook Elia Viviani en Simone Consonni in het Franse team.