Roy Eefting verrast ons met zilveren medaille

Roy Eefting (Ned) verraste in ieder geval ons met zijn zilveren plak op het onderdeel scratch. Zelf vertelde hij na afloop van de race aan de NOS verslaggever het tegendeel “Ik ben zelf niet heel erg verrast, aangezien ik wist dat het een sprint ging worden. En ik ben rap.”
Eefting moest alleen de Australiër Sam Welsford laten voorgaan. “Er was gewoon niks aan te doen. Hij is zo goed, gewoon van een andere klasse.”
De 29-jarige was uiteraard dolblij “Dit is gewoon supermooi. Het is mijn eerste kans op de scratch, en meteen haal ik het podium. Echt vet!”
Eefting hield uiteindelijk zijn kruit droog tot de sprint (iets wat bijvoorbeeld Moreno De Pauw niet deed), maar aanvankelijk had de Nederlander andere plannen. “Ik was van plan om mee te schuiven, maar ik wist al snel dat het een sprint ging worden. Ik heb dan ook snel mijn plan gewijzigd. Ik weet namelijk dat ik rap ben.’
 
Men scratch 
Sam Welsford (Aus)
Roy Eefting (Ned)
Thomas Sexton (Nzl)
4. Christos Volikakis (Gre)
5. Rui Oliveira (Por)
6. Matthew Walls (Gbr)
7. Mauro Schmid (Sui)
8. Liang Guo (Chn)
9. Adrian Teklinski (Pol)
10. Michele Scartezzini (Ita)
11. Moreno de Pauw (Bel)