Oscar Nilsson-Julien: ”Ik zei geen nee.”

Na afloop van de tweede manche van de Boucles du Haut-Var vertelde de Frans Britse renner Oscar Nilsson-Julien (21), evenals de Nederlander Alexander Konijn lid van AVC Aix -en-Provence, waarom hij de overstap naar Frankrijk heeft gemaakt.

De sfeer binnen de Britse selectie paste niet bij mij.
“Ik heb mijn hele leven in Engeland doorgebracht. Ik heb een Frans-Zweedse vader en een Britse moeder. Ik heb altijd op een tweetalige school gestudeerd, in Londen, en heb de laatste twee jaar in Manchester doorgebracht.
Sinds het begin van de winter woon ik in Aix-en-Provence” , zegt de man die perfect Frans spreekt en altijd een dubbele nationaliteit heeft gehad.

de Britse wielerbond was op zijn zachtst gezegd niet blij met de overgang van   de Europese kampioen omnium U23 naar Frankrijk

Maar waarom dan voor het Franse team kiezen? En waarom nu, nu je de afgelopen zomer de Europese titel omnium U23 won?
“Ik heb vorig jaar de keuze gemaakt om mijn de Britse Cycling Senior Academy te verlaten.
Het ging goed, aangezien ik wedstrijden won, maar de sfeer was niet goed.
Steven Henry (de Franse coach) belde me onlangs om te vragen of ik geïnteresseerd was om een Round van de ‘Nations Cup’ met de Blues af te werken om Valentin Tabellion te vervangen, die in de Ster van Bessèges is gevallen en ik was meteen geïnteresseerd, ik zei geen nee ” .
Deze overgang van de Britse selectie naar de tricolores heeft nu een definitieve vorm. “Ik moest toch een aanvraag indienen om van de ene naar de andere over te stappen, ook al heb ik een dubbele nationaliteit. Maar nu ben ik helemaal niet van plan om nog een keer over te stappen. Ik blijf bij het team van Frankrijk.
De Britse wielerbond vond het niet leuk, ze accepteerden het niet echt, maar het is mijn keuze”.
Terwijl hij wacht op zijn eerste Round met de Blues, laat hij in het groen-zwart al zijn kracht spreken, in de Var. En dat was zondag veelbelovend.

Uitslag Boucles du Haut-Var 12 febr.: 139,6 km en 3u 12’45” (moy. 43,455 km/u)
1. Thomas Morichon 
2. Antoine Aebi
3.  Alexander Konijn (Ned) AVC Aix-en-Provence 
4. Oscar Nilsson-Julien (Fra) AVC Aix-en-Provence