Opnieuw tegenslag voor Letizia Paternoster

Na 2020, een jaar om snel te vergeten, is het begin van het nieuwe jaar nog lang niet goed voor de Italiaanse Letizia Paternoster. Vorig seizoen had de renster uit Trentino verschillende fysieke problemen. Een lange gedwongen pauze was de reden dat ze in november niet aan het EK deelnam en nu schrijft ze op haar Facebook:

“Ik hoopte in 2021 een betere start te krijgen, maar helaas ben ik, net als miljoenen mensen over de hele wereld, getroffen door Covid-19. Wat een “simpele” griep leek te zijn, bleek iets meer te zijn … Gelukkig waren de symptomen mild en niet te slopend, maar ze dwongen me toch om het trainingskamp met Treksegafredo en het nationale team (Opmerking:bedoeld wordt de baanploeg) op te geven, evenals de training thuis.
Nu voel ik me elke dag beter, de laatste swabtest was negatief en kan ik weer trappen (als het weer het toelaat …). Het zal een geleidelijk herstel zijn en later zullen we nadenken over wedstrijden, wanneer het lichaam zal reageren zoals het hoort!