Melvin Van Zijl: ‘Maar gelukkig heb ik mijn tanden nog’

Het zal niemand verbazen dat Melvin van Zijl deze week niet in actie komt bij de Nederlandse kampioenschappen op de baan in Alkmaar.
De 28 jarige – opgegroeid in Harderwijk, maar tegenwoordig woonachtig in Wijhe – kwam zaterdag, zoals wij reeds meldden, in Velodrome Amsterdam zwaar ten val. Dit leidde tot het tijdelijk staken van de NK 50 km wedstrijd, totdat Van Zijl werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar werd aanvankelijk gevreesd voor een kaakbreuk, maar dat bleek niet het geval.
,,Het bleek een kaakontwrichting”, zegt Van Zijl. ,,Dat was wel even schrikken, ook omdat er bloed uit mijn mond kwam. Gelukkig had ik geen breuken en heb ik mijn tanden nog.”
Dat hij een kruis moet zetten door de nationale kampioenschappen puntenkoers, scratch en madison stond snel vast. ,,Ik heb een hersenschudding en spuug nog veel. Ik rijd op 9 januari de Zesdaagse van Bremen, dan wil ik er weer staan.”