Matthijs Büchli zeer overtuigend wereldkampioen

 
In de opdracht die Matthijs Büchli zich zelf had opgelegd, het winnen van de regenboogtrui, is hij meer dan geslaagd. In een voor hem ideaal verlopen race, zijn concurrenten deden waar hij vooraf op had gehoopt, veroverde hij de gouden plak waarnaar hij al zo lang naar op zoek was. 
“Dit is de perfecte revanche voor Apeldoorn 2018. Alles wat daar verkeerd ging (maar zelf deed hij daar niets fout), kwam hier in de finale perfect bij elkaar. Ik reed eigenlijk een slechte kwalificatieronde, waardoor ik naar de herkansingen moest. Gelukkig reed ik daar goed, waardoor ik door kon naar de kwartfinale.
   
“Toen ik uiteindelijk in de finale stond, wist ik dat niks anders dan de overwinning zou tellen. Ik had in de eerste rondes al een hoop energie verspeeld, dus als ik zou willen winnen, moest dat van mijn sprint komen. Dat betekent dat je lang moet wachten, maar dat verliep goed. Matthew Glaetzer ging aan en daarna ook Bötticher, waardoor ik in een zetel naar de streep gebracht werd. Ik kon er op precies het goede moment overheen springen en winnen.”
Büchli heeft vandaag een dag rust, voordat zijn tweedaagse sprinttoernooi op zaterdag begint.
 
 
een overgelukkige  wereldkampioen wordt omhelst door zijn moeder
 
Men keirin
  Matthijs Büchli
  Yudai Nitta (Jap)
Stefan Bötticher (Ger)
4. Matthew Glaetzer (Aus)
5. Jack Carlin (Gbr)
6. Sébastien Vigier (Fra)