Matthijs Büchli Nederlands kampioen sprint

Matthijs Büchli is voor het derde jaar op rij en voor de vijfde keer in totaal Nederlands kampioen op de sprint geworden. In de finale had hij drie manches nodig om Europees kampioen Jeffrey Hoogland naar het zilver te verwijzen. In de halve finale schakelde hij wereldkampioen Harrie Lavreysen uit.

Harrie Lavreysen greep opnieuw naast de nationale titel. De man die dit seizoen alle WB-wedstrijden waaraan hij meedeed won en EK-zilver en WK-goud veroverde, moest in Alkmaar genoegen nemen met het brons. In de strijd om de derde plaats rekende hij af met Theo Bos.

“Ik had me er vooraf bij neergelegd dat ik hier niet mee zou kunnen doen om de titel”,zei Lavreysen.”We hebben na de wereldbekers rust genomen.”

 
Matthijs Büchli: “Het is mooi om hier te winnen!”
“Het NK is altijd een beetje een tussenwedstrijd voor mij. We hebben het wereldbekerseizoen gehad, daarna even rust gepakt en daarna weer op gaan bouwen richting het NK en de toernooien daarna. Met dat in het achterhoofd ga ik er altijd ontspannen naartoe, maar als je dan hier tegenover elkaar staat wil je toch echt wel winnen. De vier halve finalisten waren ontzettend aan elkaar gewaagd, dat leverde spannende ritten op. Ik moest twee keer drie ritten rijden tegen Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland. Beide duels waren een mooie strijd. Uiteindelijk heb ik gewonnen, daar ben ik echt blij mee. Het is mooi om hier weer te winnen.”
Heren sprint
Matthijs Büchli
Jeffrey Hoogland
Harrie Laverysen
4. Theo Bos