Laura Kenny overwoog  te stoppen  na buitenbaarmoederlijke zwangerschap

Laura Kenny, vijfvoudig Olympisch gouden medaillewinnares , zei dat ze begin dit jaar overwoog om te stoppen met fietsen nadat een miskraam en buitenbaarmoederlijke zwangerschap haar op een “breaking point” hadden gebracht.

Kenny zei in april dat ze in november na negen weken een miskraam had gehad en in januari een eileider had laten verwijderen vanwege een buitenbaarmoederlijke zwangerschap – wanneer een bevruchte eicel zich buiten de baarmoeder nestelt.

“Ik had het gevoel dat er helemaal niets aan de hand was”, vertelde Kenny maandag aan de Britse media. “Januari was een omslagpunt, ik was op een breekpunt. “Het zette veel dingen in perspectief. Het zette me echt aan het denken: ‘Waarom doe ik dit?’ Het is omdat ik ervan geniet, daarom, en het deed me dat meer dan ooit beseffen.

” Kenny zal Engeland vertegenwoordigen in de ploegenachtervolging, scratch en puntenrace op de Commonwealth Games vanaf vrijdag, en keert terug naar de wielerbaan in Londen, waar ze het thuispubliek verrukte met haar eerste twee Olympische successen tien jaar geleden.