Kaarle McCulloch (33) heeft haar pensionering aangekondigd


haar laatste deelname van  aan een WK was in Berlijn 2020

Een van de meest gedecoreerde sprintsters, de 33-jarige Australische Kaarle McCulloch, heeft haar ‘retirement’ aangekondigd Tijdens haar schitterende internationale carrière die 15 jaar heeft geduurd won de dame uit Sydney vier regenboogtruien, tien WK-medailles, Olympisch brons, drie gouden medailles op de Commonwealth Games, 21 Oceanië titels en stond ze liefst vijftien maal op het hoogste treetje als nationaal kampioene.

“Mijn medailles en al mijn prestaties zijn fantastisch geweest, en ik zal ze de rest van mijn leven koesteren”, zei McCulloch. “Maar ik hoop dat de mensen me herinneren als iemand die er veel moeite voor heeft moeten doen . Ik was niet de meest getalenteerde atleet, maar ik was de hardst werkende, de meest volhardende

Ik was ongelooflijk trots op mezelf dat ik naar de Spelen in Tokio ben geweest , want ik had een ernstige chronische rugblessure die ik eind 2019 opliep en die mijn campagne richting Tokio echt ontspoorde. Ik had nog steeds te maken met dagelijkse pijn , dus alleen om naar Tokio te gaan was een ongelooflijke prestatie.


Samen met Anna Meares (rechts) was Kaarle McCulloch succesrijk in de team sprint
Career Snapshot
Olympic Games
???? 2x Olympian (2012, 2020; reserve 2016)
???? Olympic bronze (2012)
World Championships
???? 4x World Champion (2009, 2010, 2011, 2019 – Team Sprint)
???? 10x career World Championship medals
Oceania Championships
???? 21x Oceania Champion
Commonwealth Games
???? Selected to 2010 and 2018 teams
???? 3x Commonwealth Games gold (2018 – Team Sprint, Time Trial; 2010 – Team Sprint)
???? 6x career Commonwealth Games medals
National Championships (Elite)
???? 15x national champion