Jules Hesters (Bel) schreef geschiedenis

Op de eerste dag van het EK in Fiorenzuola won de Belg Jules Hesters voor de derde keer op rij de Europese titel op het onderdeel elimination bij de beloften
Hij begon zijn reeks in augustus 2018 in Aigle (Sui) zette het voort in eigen land in Gent en nu dus in Italië.

“Het motiveerde me. Ik wilde geschiedenis schrijven. Ik heb een record gevestigd dat niet zomaar gebroken gaat worden worden, ” zei hij trots. Voor hem  was het behalen van de titel ook dit jaar het voornaamste doel van het seizoen.
“Het is de vierde keer dat ik een Europese kampioenentricot in mijn carrière heb gewonnen (als junior de scratch in 2016). Het is altijd een bijzonder moment.”
Zijn kampioenschap zit er nog niet op want met Fabio Van Den Bossche neemt hij nog aan de madison deel, een discipline waarin hij nog wil groeien.

“Ik denk dat ik een mooi visitekaartje heb met mijn drie opeenvolgende Europese titels. Het is geen toeval denk ik. Ik ben het hele jaar door consistent geweest, ook al was dit seizoen bijzonder met het coronavirus. Ik heb nog nergens getekend voor volgend seizoen.