Japanse technisch directeur niet te spreken over jury optreden

  de jury blunderde te vaak op de Spelen in Parijs? juist of onjuist  
De technisch directeur van de Japanse baanploeg, de Fransman Benoît Vêtu was na afloop van de Spelen trots op het werk van zijn technische staf. In alle evenementen waar Japan aan deelnam bereikten de deelnemers het verwachte niveau en waren ze competitief.
Opmerking onzerzijds: van o.a. ex -wereldkampioen Yumi Kajihara ,17e in het omnium en Mina Sato, 13e op de keirin hadden we meer verwacht.
Vêtu heeft geen goed woord over voor de jury. Een dergelijke gedrag kan niet worden geaccepteerd op de Spelen. Het Japanse team werd benadeeld. Frankrijk had in de team sprint gediskwalificeerd moeten worden
  Shinji Nakano kreeg samen met Jack Carlin de 4e plaats toegewezen na de relegation van de Maleisiër Muhammad Shah Firdaus Sharom in de keirinfinale  
“En nogmaals, de scheidsrechter was echt onredelijk. Ik zal een rapport voorleggen aan coaches uit Frankrijk en andere landen, evenals aan de UCI. Uiteraard zal de uitslag niet veranderen, maar dit is om ervoor te zorgen dat er in de toekomst scheidsrechters worden aangesteld die eerlijke beslissingen nemen in plaats van onredelijke scheidsrechters. Dit soort dingen zijn echt onaanvaardbaar op de Olympische Spelen.
Als er geen onredelijke beslissing was geweest, denk ik dat we op de 4e plaats hadden kunnen eindigen in de teamsprint. Ook op de sprint en keirin hadden we medailles binnen handbereik. Er waren echter zeker enkele fouten aan de Japanse kant (opmerking onzerzijds; relegation van Kaiya Ota in het sprinttoernooi en DSQ in het keirintoernooi), dus ze moesten netjes rijden zodat de scheidsrechters niets konden zeggen.