Helen Scott aangesteld als men’s sprint podiumpotential coach

British Cycling heeft vandaag bekend gemaakt dat Helen Scott is aangesteld als Men’s Sprint Podium Potential coach voor het Great Britain Cycling Team, ter vervanging van Justin Grace.

Scott maakt sinds mei 2022 deel uit van het GBCT-coachingsteam, nadat ze na meer dan 10 jaar als para-piloot met pensioen ging. Scott nam zelf twee jaar deel aan het GBCT Podium Potential-programma, voordat ze in 2010 overstapte naar het Paralympische programma.

Scott behaalde aanvankelijk haar coachingkwalificaties tijdens wedstrijden, sindsdien heeft ze een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van toekomstige Paralympiërs en heeft ze breakout-rijders gecoacht zoals Archie Atkinson en Lizzi Jordan naar hun eerste wereldtitels.

Over de nieuwe rol zei Helen Scott: “Ik ben zo opgewonden om de rol van Men’s Podium Potential Sprint Coach op me te nemen. Deze fase van het traject is zo belangrijk voor mij en ik hoop dat ik een zeer motiverend en vooruitstrevend programma kan leveren om mijn rijders zowel op als naast de fiets de rijkste ervaring te geven.
“Hoewel ik verdrietig ben dat mijn tijd als Paralympische Foundation Coach ten einde is gekomen, ga ik verder met alle vreugde en lessen die deze rol en mijn atleten mij hebben gegeven, en ik kijk ernaar uit om mijn coachingstraject voort te zetten met een nieuwe groep van getalenteerde atleten.” Scott zal met het sprintteam naar Hong Kong reizen voor de UCI Tissot Track Nations Cup, voordat zij op 26 maart fulltime de rol van coach Heren Sprint Podium Potential op zich neemt.