Grégory Baugé beëindigt plots zijn carrière

Negenvoudig wereldkampioen Grégory Baugé (35) maakte zondag op tv bekend dat hij een punt zet achter zijn carrière. Hij neemt niet deel aan de Olympische Spelen.
”Ik heb me altijd voor 100% ingezet maar ik merk dat ik niet meer in dat patroon zit. Van de ene op de andere dag voelde ik dat het 90% was en dat is niet genoeg voor een Olympische medaille. Sinds mijn zeventiende is het mijn filosofie om elke dag alles te geven “, legde hij uit.
Onder de mensen die in zijn carrière een belangrijke rol hebben gespeeld noemt se sprinter die eind van de maand 36 wordt zijn vader, maar ook Dominique Sioul, een figuur van de Parijse baan die hem aanmoedigde om op de baan te gaan fietsen, Gérard Quintyn en Florian Rousseau, zijn trainer in het Franse team.
Hij is de meest succes volle renner van zijn generatie. Hij won negen wereldtitels !!. Sprinttitel in 2009, 2010, 2012 en 2015 en de team sprint in 2006, 2007, 2008, 2009 en 2015.
Olympisch goud ontbreekt in zijn prijzenkast al won hij wel zilver op de team sprint in Beijng 2008 – zilver op de sprint en team sprint in Londen 2012 en een bronzen plak in de team sprint in Rio in 2016.

“Ik mis de Olympische titel. *Maar waar ik het meest spijt van heb is at mijn teamgenoten door mij een wereldtitel heb verloren.” In 2011 werden de wereldtitels ingetrokken  in individuele en teamsnelheid wegens overtreding van de antidopingregels voor geolocatie (where-abouts)
*Opmerking onzerzijds: Op 8 november 2011 wordt Baugé door de Franse wielerbond voor een jaar geschorst, vanwege tot twee maal toe onjuist invullen van de where-abouts en het missen van een dopingcontrole. De schorsing gaat met terugwerkende kracht in vanaf 23 december 2010. Door deze beslissing moet hij zijn behaalde wereldtitels op de sprint en teamsprint, het WK vond plaats in Apeldoorn (Ned), inleveren.