Geen EK stayeren voor Emilien Clère

Op het EK dat morgen in Lyon begint met de kwalificaties zal de Franse kampioen Emilien Clère ontbreken.
Waarom is hij niet in Lyon?
L’association France demi-fond (die de stayers in Frankrijk heeft aangeduid) trok zijn selectie in omdat Clère zaterdag op de baan in Couëron ten val kwam. In de eerste manche crashte hij, kwam nog terug en reed de twee volgende manches uit (Opmerking onzerzijds: en eindigde tweede in het eindklassement)
 
zijn niet deelname aan het EK  moet een grote teleurstelling zijn voor de enigszins excentrieke stayer

In overleg met Alain Gaudillat, de voorzitter van de Franse Aossociation, ging ik naar huis om mezelf te verzorgen in plaats van deel te nemen aan de eerste twee trainingsdagen georganiseerd in Saint-Denis-de-l’Hôtel. Ik zou woensdag in Lyon bij het Franse team aansluiten, maar dinsdag vernam ik dat ik niet langer deel uitmaakte van de selectie

“Ik bood aan om deze week een test te doen in Lyon, maar werd geweigerd. Ik voel me in staat om te rijden “, zegt degene die wordt gegangmaakt door Antoine Breton, zijn trainer . Hij wordt vervangen door Camille Batista en hij “wenst het Franse team veel succes “.