Endurance coach Tim Veldt (37) verlaat KNWU

De Programmamanager Topsport KNWU verstuurde deze morgen een mail met onderstaande tekst afkomstig van de afscheidnemende endurance coach Tim Veldt

Beste KNWU collega’s,

Bij deze wil ik jullie laten weten dat ik heb besloten om niet door te gaan als coach (baan duur) bij de KNWU in het traject richting Parijs 2024. Het is geen makkelijke beslissing omdat ik veel liefde voel voor de (baan)sport.
Voor het team en mijzelf is het de beste keuze omdat ik mijn plek niet goed kan vinden in een nieuw traject.
Terugkijken doe ik met veel voldoening. Ik heb mijn werk met heel veel plezier gedaan en veel geleerd over trainen, coachen en het managen van een team.
Het traject, dat voor mij begin 2019 startte, is mooi geëindigd. In oktober behaalden Yoeri en Jan Willem de Europese titel in Grenchen en bewezen daarmee dat zij een topkoppel zijn. En vervolgens behaalden Amy en Kirsten bij het WK in Roubaix, de wereldtitel, in hun laatste wedstrijd samen. Dat waren 2 hele bijzondere wedstrijden die ik niet snel zal vergeten.

Daarom wil ik iedereen van de KNWU bedanken voor de samenwerking en heel veel succes wensen op weg naar Parijs. Voor mij gaat de deur naar de wielersport nooit dicht dus wie weet wat de toekomst brengt. Tot ziens.

Opmerking onzerzijds: jammer dat deze coach die zelf jarenlang actief was op de baan, waar vooral de wat oudere endurance atleten veel waardering voor hadden zijn contract niet verlengt.