Ellen van Dijk gaat werelduurrecord aanvallen

 
De Nederlandse Ellen van Dijk gaat op 23 mei een poging doen om het werelduurrecord voor vrouwen te verbreken.
De Nederlandse zal dit doen op de wielerbaan van Grenchen, in Zwitserland. Dat vertelt Van Dijk in een filmpje dat op de sociale media van haar ploeg Trek-Segafredo verscheen en het bericht is inmiddels door de UCI bevestigd.
Het werelduurrecord voor vrouwen staat momenteel op naam van Joscelin Lowden, die op 30 september 2021 in zestig minuten 48,405 kilometer reed.
Ellen Van Dijk verklaarde: “Dit is al heel lang een droom van mij. Het uurrecord is iets waarvan ik altijd heb gezegd dat ik het ooit wilde doen en nu is die dag eindelijk daar. Ik krijg vlinders in mijn buik als ik eraan denk om het te doen, een mix van opwinding en zenuwen die normaal is. Je bent altijd net op het randje met grote uitdagingen, en dit is een enorme uitdaging, dus het wordt spannend en beangstigend tegelijk.