Duitse endurance coach Tim Zühlke stapt op

    in 2021 behaalde Tim Zühlke met de junioren de wereldtitel team pursuit  

De Duitse endurance coach Tim Zühlke heeft zijn ontslag gevraagd en zal eind dit jaar de BDR verlaten. Beide partijen gaan in onderling overleg uit elkaar.
De 43-jarige noemde persoonlijke redenen als reden voor zijn ontslag.
“Met het oog op de Olympische Spelen is de timing zeker niet de beste voor een coachwissel, maar mijn gezinssituatie liet geen andere beslissing toe. Mijn vrouw zal het in de toekomst drukker hebben op haar werk en ik wil niet meer het hele jaar onderweg zijn, maar liever meer voor mijn kinderen kunnen zorgen.
Mijn familie heeft mij de afgelopen 13 jaar gesteund.
Met deze beslissing kan ik ze iets teruggeven”, legt Zühlke uit.
De inwoner van Erfurt was van januari 2019 tot eind 2021 bondscoach van de endurance junioren en nam in 2022 het endurance werk bij de elite heren over als opvolger van Sven Meyer.

Zühlke werkte eerder als trainer bij onder meer het Thüringen Olympic Training Center en in China. BDR-sportdirecteur Patrick Moster zei: “We betreuren het vertrek van Tim Zühlke, maar we kunnen zijn beslissing begrijpen. “Maar acht maanden voor de start van de Olympische Spelen in Parijs staan we voor grote uitdagingen.”