De duur van een Zesdaagse  mag variëren

  de echte ‘Zesdaagse van Rotterdam’ is  van 10 t/m 15 dec aanstaande

Zesdaagses moeten niet langer zes dagen duren. Dat staat te lezen in een nieuwe regel van de UCI omtrent de zesdaagses in het baanwielrennen. De regels zullen van kracht zijn vanaf 1 januari 2025.

§ 15 Six-Day Races
 3.2.227 A “Six-Day Race” shall last six consecutive days with at least 24 hours’ racing time.
[abrogated on 01.01.25]
3.2.228 The organiser shall be free to set the duration and the programme of the “Six-Day Race” within the limits set in the articles of this section.

Uit de nieuwe UCI- regelgeving blijkt dat zesdaagse baanwielerwedstrijden niet langer zes dagen hoeven te duren .
Vanaf 1 januari 2025 lijkt het erop dat zesdaagse evenementen elke gewenste duur mogen hebben: zeven, drie of twee dagen.
De nieuwe regelgeving werd op 27 september goedgekeurd door de UCI en zal vanaf 1 januari 2025 van kracht worden.
Het komt in de vorm van een afschaffing, of annulering, van een eerdere regel die luidde: “Een ‘Zesdaagse Race’ moet zes opeenvolgende dagen duren met ten minste 24 uur racetijd.”
In plaats daarvan schrijft de UCI dat “de organisator vrij is om de duur en het programma van de ‘Zesdaagse Race’ vast te stellen binnen de grenzen die in de artikelen van dit artikel zijn gesteld”. Het relevante artikel doet geen uitspraken over het aantal dagen.

  de ‘London 3 Day’ werkte met een begroting van € 964.000,- 
De London 3 Day” , die vorige maand voor het eerst werd gehouden, wilde de zesdaagse race terugbrengen naar de Engelse hoofdstad, na het verdwijnen van de London Six Day in 2019. Voor mede organisator Tony Gibb was het “veel haalbaarder” om een evenement over minder dagen te organiseren. “Ons budget was £ 800.000″ ( € 964.000,-), zei hij. “Als we zes dagen zouden doen, zouden we dat verdubbelen.”