De dames Salazar willen dat de klok wordt teruggedraaid

Jessica Salazar en Yarely Salazar verzoeken de Mexicaanse ‘autoriteiten’ om de aanwijzing van de atleten voor de Spelen te herzien. Ook voor ons kwam de niet verkiezing van sprintster Jessica Salazar en endurance renster Yareli Salazar als een grote verrassing.

Jessica Salazar, winnares van de zilveren medaille op de 500 meter I.T.T. tijdens het WK in 2020 en kampioen van de team sprint tijdens de Pan-Amerikaanse Spelen in Lima in 2019 wil dat de beslissing wordt teruggedraaaid. “Hoe is het mogelijk dat ik als beste starter ter wereld, als beste starter in Mexico, geen plaats krijg of dat er geen adequaat selectiecriterium wordt gecreëerd om dit resultaat te behalen”, verklaarde de wielrenner in een per conferentie.


Yareli Salazar wil niet alleen op de weg in Tokyo uitkomen
Yareli Salazar (Culiacán, Sinaloa, 8 december 1996) beargumenteerde haar standpunt met “in het omnium heb ik honderd procent van de punten behaald.” Ze ging meer dan vier jaar naar WK’s. Ik viel, ik brak twee ribben en een schouder, ik won medailles in World Cups, internationale medailles en dankzij dat behaalde ik de Olympische plaats na zoveel jaren dat mijn team geen Mexicaanse vertegenwoordiger had. De criteria worden niet gevolgd zoals ze zouden moeten zijn, ze worden niet gerespecteerd en op dit moment verschijnt mijn naam niet op de Olympische plaatsen, maar daarom vraag ik dat het proces wordt gerespecteerd omdat ik het totaal van de punten en die omniumplaats is voor mij. Ik ben er heel zeker van dat ik een goede kans maak op een olympische medaille en het zou heel jammer zijn als die droom van mij zou worden weggenomen”.