Britse sprinter Ryan Owens stopt op 28 jarige leeftijd

Ryan Owens maakte vandaag op 28-jarige leeftijd zijn pensionering bij de wielerploeg van Groot-Brittannië bekend , hoewel hij sinds de ‘Commonwealth Games’ van 2022 in Birmingham voorrang had gegeven aan zijn MBA-studies aan de London Business School . En hoewel hij zijn toewijding aan de baan nog niet helemaal had opgegeven, werd hij bij het Britse team als starter vervangen door Ali Fielding, waardoor hij naar een ondergeschikte rol was gedegradeerd, wat nu is bevestigd. Volgens British Cycling zal hij zich nu gaan wijden aan strategisch advies.

In de voetsporen van zijn vader en grootvader begon Owens op 11-jarige leeftijd deze sport te beoefenen, en in 2015, op 20-jarige leeftijd, werd hij onderdeel van het Britse team, met die uitgangspositie die hem hielp al zijn grote successen te behalen. : Europees runner-up in 2016 en 2019, zilver op WK teamsprint  in 2018 en 2020 en zilver op de Olympische Spelen van Tokio.

“De afgelopen acht jaar bij de Britse wielerploeg heb ik mijn kinderdroom waar kunnen maken en ik zal met enorme trots terugkijken op mijn tijd als atleet. “Ik zal genieten van de herinneringen aan de vrienden die ik heb gemaakt, de plaatsen waar ik heb gereisd, de mensen met wie ik heb gewerkt en de kansen die ik kreeg om mijn land te vertegenwoordigen, allemaal dankzij mijn liefde voor fietsen.”