Brian Megens wil Nederlands uurrecord aanvallen

  Brian Megen op weg naar de Nederlandse titel indivividual pursuit
                                           27 dec. 2023                               photo:Marc Bouwens

In het Brabants Dagblad van donderdag 18 januari lazen we dat de 33-jarige Brian Megens, eigenaar van enkele goedlopende koffietentjes (o.a. Maastricht) en vijf maanden geleden vader geworden, dit jaar dolgraag het Nederlands uurrecord wil aanvallen.

De Brabander, afkomstig uit Oss, is druk bezig met zijn grootste doel voor 2024: het aanvallen van het Nederlands uurrecord van Dion Beukeboom op de Velodroom Limburg in Zolder (België). Beukeboom kwam in augustus 2018 in het Mexicaanse Aguascalientes tot 52,757 meter. ,,Ik heb mijn individuele ambities niet weggezet omdat ik nu ook op de tandem actief ben.(reserve voor het duo Patrck Bos -Tristan Bangma) Maar individueel is het voor mij wel lastig op de baan, omdat Nederland geen olympische ploegenachtervolging heeft, het onderdeel waarop ik uit zou kunnen komen. Het NK tijdrijden is leuk om aan mee te doen, maar als dat het enige in een jaar is, is dat een beetje saai. Daarom heb ik me nu als doel gesteld om het Nederlands uurrecord aan te vallen. Het lijkt me gewoon heel vet om zo’n doel te hebben als ‘hobbyrenner’.