Anastsia Voinova  overwoog  te stoppen

  aanvankelijk wilde Anastsiia Voinova stoppen na de geboorte van haar dochtertje  
Zilveren en bronzen winnares op de Spelen en viervoudig wereldkampioen Anastasiia Voinova vertelde journaliste Alena Suzilzova van Ria Novosti (binnenlands persbureau) dat ze nog niet van plan is haar carrière te beëindigen maar na haar bevalling (in juni 2023 beviel ze van dochtertje Leona ) aanvankelijk niet wilde terugkeren naar de sport vanwege de uitsluiting van Russen  aan internationale wedstrijden.
  Anastsiia Voinova (31)maakt vanaf 2 maart haa rentree in wedstrijden op de baan in Omsk  
“Aanvankelijk wilde ik niet terugkeren naar de baansport vanwege mijn uitsluiting aan internationale wedstrijden. Ik besloot dat ik intuïtief zou handelen. Na de geboorte van mijn kind dacht ik – zoals ik wilde, zo zal het zijn. Blijkbaar  de hormonen van het moederschap, geluk en vreugde moedigden me aan.
Opnieuw verscheen er een soort innerlijk verlangen, vuur.
Nu heb ik eerst de motivatie om weer in vorm te komen. Ik hou van fietsen en wat ik doe, ik voelde dat ik er niet klaar voor was om mijn carrière te beëindigen. Terug in vorm komen is voor mij zelfs een soort experiment. Ik ben geïnteresseerd in waartoe mijn lichaam in staat is na de bevalling. Het eerste dat voor mij belangrijk is, is om weer competitief te zijn. “Zal ik meedoen? Ja , natuurlijk,” zei Voinova.