Adieu aan Keisse, zijn opvolgers staan klaar

 
‘t Kuipke nam afscheid van een Gentse legende

Zesdaagsen sneuvelen, maar in Gent was het ook dit jaar opnieuw een groot succes.
Enkele reacties na afloop van de door het Belgische duo Robbe Ghys- Linday de Vydler gewonnen zesdaagse.

Yoeri Havik: “Ik had een hele goede maat aan Fabio Van den Bossche. Hij viel de eerste dag en dat heeft wel wat invloed gehad. Ik dacht dat het er nog inzat om te winnen, maar het is net niet gelukt. De laatste rondes was er wel ontgoocheling, maar over de hele week bekeken kunnen we alleen maar tevreden zijn. Fabio is nog maar 22 en is er nu al zo dichtbij. Volgend jaar proberen we het opnieuw.”

Robbe Ghys: “Het was wat zoeken naar het ritme deze week, want veel jongens waren er lang tussenuit geweest. Het is een hele mooi week geweest, ik heb ervan genoten. Ik ben trots dat ik een stuk uit Iljo zijn carrière heb mogen meemaken en dat ik hem zelf ook pijn heb kunnen doen, dat is ook een kleine eer. Ik hoop dat ik ook ooit in de buurt kom van zijn zeven zeges. Vroeger waren er meer zesdaagses om je te tonen, maar in België is Gent de enige plek waar je je echt kan tonen. Ik heb een mooie planning voor 2023, vanaf morgen begin ik bij mijn nieuwe ploeg (Alpecin-Deceuninck), ik hoop dat mijn motor in de toekomst enkel maar groter wordt.”

 
Philip Heijnen en Vincent Hoppezak lieten een uitstekende indruk achter  in ‘t Kuipke

Lindsay de Vylder (27) “Mentaal heb ik grote stappen gezet, ik weet dat ik het kan”, aldus de renner van Sport Vlaanderen-Baloise. “Dat ik op het WK brons pakte in de madison (met Fabio Van den Bossche) gaf mij een boost. Ik stond eindelijk aan de start met vertrouwen, de jaren ervoor was er altijd wel iets.”
Ook bondscoach Kenny De Ketele stelde een metamorfose vast. “Vroeger trainde hij te hard, waardoor het op wedstrijden vaak misliep. Maar je mag ook niet van iedere jongere verwachten dat hij er meteen staat. Hij is een laatbloeier aan wie we nog veel plezier zullen beleven.”

Jasper De Buyst: “Ik denk dat de derde plek het hoogst haalbare was. We hebben een aantal mindere momenten gehad. We hadden veel moeite met de punten, dat was vanaf het begin duidelijk. We hebben wel altijd tegen mekaar gezegd dat we ons er geen zorgen over moesten maken. De ploegkoers aan het eind duurt een uur, daarin kan er veel. Waar we tekort schoten? Iljo en ik zijn gewoon veel minder explosief dan al die pistiers en buiten de madison zijn het bijna allemaal snelle nummers, dan is de rekening snel gemaakt.”

 
podium zesdaagse van Gent waar de sterkste koppels het podium vormden
Eindstand Zesdaagse Gent
1.   Robbe Ghys – Lindsay De Vylder (Bel) 356 pts
2.   Fabio Van den Bossche (Bel) – Yoeri Havik  337 pts
3.   Iljo Keisse – Jasper De Buyst (Bel) 181 pts
      op een ronde
4.   Jules Hesters (Bel) – Tim Torn Teutenberger (Dui) 253 pts
      op 8 ronden
5.   Vincent Hoppezak – Philip Heijnen  250 pts
6.   Ethan Hayter (G-Br) – Fred Wright (Gr-Br) 206 pts
      op 9 ronden
7.   Roger Kluge (Dui) – Theo Reinhardt (Ger) 107 pts
      op 18 ronden
8.   Tuur Dens (Bel) – Jan-Willem van Schip  245 pts
      op 31 ronden
9.   Gianluca Pollefliet – Noah Van den Branden (Bel) 166 pts
      op 43 ronden
10.  Brent Van Mulders (Bel) – Matias Malmberg (Den) 102 pts
       op 44 ronden
11. Gerben Thijssen (Bel) – Julius Johansen (Den) 54 pts